Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از علما معتقد هستند، تمامی ۳۰ شبانه روزِ ماه مبارک رمضان در یک شبانه روز خلاصه می‌شود. منظور از این روز و شب ارزشمند که فضیلت ماه مهمانی خدا را در خود جای داده است، عرفه است. علمای فراوانی معتقد هستند که عرفه خود عید است و به دلیل همزمانی عرفه با ایام شهادت حضرت مسلم بن عقیل (ع)، جنبه عید بودن این روز بزرگ، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تردید بیان فضیلت عرفه، در یکی دو جمله ممکن نیست؛ چه بسا علمای بسیاری بودند که دقایق فراوانی از عمرشان را صرف تحلیل و تفسیر عرفه کرده اند اما از بررسی تمام فضائل این روز و دعای آن عاجز مانده اند.

بیشتر بخوانید

راه استجابت سریع دعا در روز عرفه/ چگونه ارزش واقعی عرفه را درک کنیم؟

درباره روز عرفه و دعای عرفه با حجت الاسلام و المسلمین مصطفی کرمی کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی گفت‌وگو کردیم که او در این باره به خبرنگار ما گفت: در طول سال ایامی وجود دارند که فضائل فراوانی را در خود جای داده اند؛ عید قربان، شب قدر از این دست ایام هستند. سفارشات و دستوراتی برای انجام برخی اعمال در ایام خاص سال توصیه شده است. ذکر برخی دستورات برای این است که انسان جهت دریافت فیوضات الهی استعداد بیشتری پیدا کند. به دلیل رویدادی خاص، روز عرفه حاوی شرافت و فضیلتی بی نظیر است؛ به طوری که روز و شب عرفه بسیار با برکت ذکر شده است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: تمام تعظیم شعائر به واسطه اتفاقاتی است که آن زمان به واسطه یکی از بزرگان دینی ما رخ داده است. مثلا زمانی که حضرت ابراهیم (ع)، به دستور خدا عمل کردند و فرزندشان حضرت اسماعیل (ع) را برای قربانی کردن آماده کردند، خداوند عید قربان را به مسلمانان هدیه دادند. عرفه یادگار توبه حضرت آدم (ع) است. در این روز آدم و حوا پس از مدت‌ها دوری از یکدیگر در سرزمین عرفات به هم رسیدند و کنار هم توبه کردند. توبه ارزنده این دو بزرگوار به دلیل گناهی بود که سال‌ها قبل در بهشت انجام داده بودند. گناه آدم و حوا، این دو را حدود نیم قرن از یکدیگر دور کرده بود تا اینکه هر در صحرای عرفات و در روز عرفه به هم رسیدند.

حجت الاسلام کرمی در ادامه به ارتباط عمیق روز عرفه و امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: ارتباط هر چه بیشتر روز عرفه به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به دلیل دعایی است که از امام حسین (ع) در این روز انشاء شده است. دعای عرفه امام حسین (ع) با زبان مبارک ایشان در کنار جبل الرحمه بیان شده است. وقوف حضرت سید الشهدا (ع) در مقام عبودیت و اتصال عمیق معنوی ایشان به خداوند متعال همراه با عباراتی که ما با عنوان دعای عرفه می‌شناسیم، این روز را بیش از هر معصومی به سید الشهدا (ع) مرتبط کرده است. ارتباط عمیق بنده و مولا در عرفه به دلیل اتصال عمیقی است که سال‌ها پیش میان سید الشهدا (ع) و خداوند برقرار شده است.

بیشتر بخوانید

متن و ترجمه دعای روز عرفه + صوت و نرم‌افزار

وی افزود: حتما امام علی (ع) و پیامبر اکرم (ص) پیش از امام حسین (ع) دعا‌هایی در روز عرفه قرائت می‌کردند. در روایات ما ادعیه‌ای برای روز عرفه از ائمه اطهار (ع) نقل کرده اند. بررسی ادعیه‌های روز عرفه متکی به مسائل علم رجال و بررسی‌های تاریخی است. تردیدی نیست که پیش از تولد امام حسین (ع)، به روز عرفه اهمیت داده می‌شد، اما بهترین احوالات را خود سید الشهدا (ع) در عرفه داشتند. بعید نیست که دعای عرفه امام حسین (ع) تکامل یافته تمامی ادعیه‌های پیش ایشان باشد؛ به این ترتیب که سید الشهدا (ع) تمام ارتباطات محکم بین بنده و معبود پیش از خود را تجمیع کرده و به صورت مجموعه‌ای ارزشمند انشاء کرده است.

این پژوهشگر دینی اظهار کرد: تمام ادعیه‌هایی که از ناحیه معصوم به ما رسیده است، همه ویژه هستند چرا که از طرف معصوم صادر شده اند. عبارات دعا‌ها و مناجات اهل بیت (ع) استاندارد و بدون کم و زیاد است، اما دعای عرفه سید الشهدا (ع) مطالب عجیبی دارد. در این دعا مضامین معرفت شناختی فراوان دیده می‌شود. عرفه به نحوی جامع الاطراف و مشرف به تمامی ویژگی‌های انسانی است. ابعاد فیزیکی و معنوی انسان در این دعا کنار هم مد نظر قرار گرفته است. امام حسین (ع) در بخش ابتدایی دعا ابعاد فیزیکی و بیولوژیکی انسان را بررسی می‌کنند، سپس جنبه‌های ظاهری و در ادامه به مسائل اجتماعی، احوالات عرفانی پرداخته می‌شود. به این ترتیب امام حسین (ع) در این دعا از ابعاد ظاهری به موضوعات عمیق معنوی می‌رسند.

بیشتر بخوانید

روز عرفه، فرصتی دوباره برای بخشیده شدن است/ پیوند عجیب میان عرفه و زیارت امام حسین (ع)

حجت الاسلام کرمی در پایان گفت: تمام ادعیه‌ها با یک شیبی از پایین شروع می‌شنوند، آرام آرام به اوج می‌رسند و در قسمت پایانی تلطیف می‌شوند. در قسمت‌های پایانی دعای عرفه، حضرت اباعبدالله (ع) با بیانی جذاب و عباراتی فوق العاده به مسائل توحیدی اشاره می‌کنند؛ این عبارات حالا به مواد خام برای پژوهش علما تبدیل شده اند. بزرگان دینی با این عبارات توانستند اصولی را از بستر دعا استخراج کنند. بی تردید علت داشته است که این عبارات از زبان مقدس امام حسین (ع) بیان شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دعای عرفه مناجات خوانی سید الشهدا دعای عرفه امام حسین ادعیه ها روز عرفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات ساخت درب طلای حرم امام رضا(ع) + تصاویر

معاون اجرایی حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها جزئیات ساخت درب طلای حرم امام رضا علیه‌السلام را اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، درب طلا بالاسر مبارک حرم امام رضا (ع) اهدایی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در آیین خطبه خوانی و آغاز جشن‌های دهه کرامت در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت رونمایی شد.

هادی محمودنژاد معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: ساخت دولنگه درب هنری و ارزشمند در کارگاه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها انجام شده که یک طرف آن قلم‌زنی روی ورق برنج و میناکاری و خطاطی توسط هنرمندان اصفهانی و طرف دیگر اجرای گره چینی، معرق چوبی و خاتم‌کاری چوبی توسط هنرمندان قمی انجام پذیرفته است.

وی با بیان اینکه ساخت قلم‌زنی این درب در کارگاه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) و امورات چوبی آن نیز در کارگاه چوب پیمانکار آستان مقدس انجام شده است افزود: حدود 840 نفر روز نیرو جهت اجرای امورات چوبی، 760 نفر روز نیرو جهت قلم‌زنی و 95 نفر روز نیرو جهت دیگر امورات این درب فاخر فعالیت داشته‌اند.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه مدت‌زمان اجرای این پروژه حدود 7 ماه به طول انجامیده است گفت: تمام تلاش آستان مقدس بر تحویل اثری نفیس و ماندگار بوده و در تمام بخش‌ها اعم از حوزه‌های هنری قلم‌زنی، معرق، گره چینی، خطاطی، خاتم‌کاری، میناکاری، طلاکاری و… از بهترین هنرمندان استفاده شده تا این اثر ماندگار یادگار نفیسی در عصر جمهوری اسلامی به ثبت برسد.

وی افزود: ابعاد درب ساخته شده در ارتفاع 3.45 متر و عرض 3.38 و ابعاد هر لنگه درب برابر 1.59 در  3.22 متر است که در چارچوبی به ابعاد 22 در 21.5 سانتی‌متر قرار می‌گیرد.

محمودنژاد ادامه داد: چوب‌های بکار رفته در ساخت اسکلت چوبی از مرغوب‌ترین چوب چنار با 16 سال فاصله زمان از تهیه تا اجرا است و نیز چوب‌های نارنج، گردو، بلوط، راش، اکالیپتوس صورتی، زرشک، رزپادوک، پرپر، هارد، ونگه، سرخه‌دار و… در این اثر هنری مورداستفاده قرار گرفته و در خاتم‌کاری‌ها بادقت بسیار بالا از چوب و سیم برنج و عاج و اجناس موردنیاز دیگر مانند استخوان استفاده شده است.

وی گفت: محتوای بکار رفته در این درب اسامی مبارک چهارده‌معصوم (ع) و فرازی از زیارت حضرت معصومه (س) بوده و در قسمت فوقانی فرازهایی از آیات قرآن کریم اجرا و نصب شده است.

گفتنی است که هزینه‌های مربوط به اثر فاخر هنری توسط دو تن از خیرین گران‌قدر یکی در حوزه امورات قلم‌زنی، میناکاری و طلاکاری و دیگری به امورات چوبی انجام پذیرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درب طلای حرم امام رضا(ع) در حرم حضرت معصومه(س) رونمایی شد+ عکس
  • جزئیات ساخت درب طلای حرم امام رضا(ع) + تصاویر
  • اجلاس پیرغلامان به دنبال تکریم جایگاه ذاکران امام حسین است
  • دهه‌ای به نام «کرامت»...
  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • هیچ فضیلتی بدون رنج حاصل نمی شود / رنج برای دستیابی به خرد کافی نیست ولی لازم هست
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران