Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» و با هدف شناخت عرفان ناب اسلامی از سوی بنیاد بین المللی اربعین در مجمع وارث الانبیاء قم برگزار و به صورت زنده از شبکه های مجازی پخش شد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیت الله «احمد عابدی» در افتتاحیه همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» که از سوی بنیاد بین المللی اربعین در مجمع وارث الانبیاء قم برگزار و به صورت زنده نیز از شبکه های مجازی پخش شد، با بیان این که همه باید آمادگی رفتن از دنیا را داشته باشیم، گفت: هر کس این طور باشد از هیچ چیزی حتی مرگ نمی ترسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس همایش عرفان و اربعین حسینی با تأکید بر این که حماسه صرفا به معنای جنگ و مبارزه نیست، گفت:حماسه این است که انسان در همه کارها خدا را حاضر و ناظر بداند و وقتی این طور شد خلق خدا در برابر او موجب خوف و ترس و واهمه نمی‌شود.

آیت الله عابدی با اشاره به عرفان ابراز داشت: عرفان به دو مسأله وابسته است که اگر کسی این دو مسأله را یاد بگیرد، عارف است؛ اول این که توحید چیست و دوم این که موحد کیست؟ به عبارت دیگر هرکس حقیقت توحید را بیابد و معنای ولایت یا انسان کامل را درک کند، عارف است.

 

جمع عرفان، حماسه و امام حسین(ع) نکات مهمی را به دست می دهد

 

وی در ادامه عنوان کرد: دعای عرفه که سنبل عرفان است یا دعای 47 صحیفه سجادیه نیز به این مسأله اشاره دارد و وقتی گفته می‌شود مقام عرفانی سیدالشهدا(ع)، یعنی بالاترین خدا شناس خود اهل بیت(ع) هستند و ما نیز در این همایش می خواهیم خدا را در پرتو اعمال و گفتار امام حسین(ع) بشناسیم، همچنانکه به قول یک عالم بزرگ دین، اولیاء خدا تمام حرکات و رفتارشان توحید را نشان می دهد.

آیت الله عابدی با اشاره به این که دعای عرفه امام حسین(ع) یک دعای توحیدی و خداشناسی است، گفت: این که موحد کیست؟ در دعای 47 صحیفه سجادیه تبلور پیدا کرده و تجلی یافته است؛ اما باید بدانیم سه کلمه حماسه و عرفان و امام حسین(ع) وقتی با هم ترکیب می‌شود نکات مهمی به دست می دهد.

وی بیان داشت: امام حسین(ع) در روز عاشورا و اصحاب ایشان چگونه عرفان را نشان دادند؟ اولا ایشان وابسته به دنیا نبودند ولی در عین حال برای مردم خدمت می کردند، این که سیدالشهدا(ع) به بنی امیه و پیروان آنها می‌فرماید: اگر دین ندارید، آزاد مرد باشید! یعنی انسان باید جوانمرد باشد پس همین دستور به جوانمردی نشان دهنده عرفان ایشان است.

رئیس همایش عرفان و حماسه حسینی با تأکید بر این که جوانمرد و فتوت تنها بر افراد خاصی اطلاق می‌ شود، گفت: در قرآن کریم حضرت آدم، حضرت ابراهیم و حضرت یوسف به عنوان جوانمرد یاد شده اند؛ یا در مورد امیرالمؤمنین(ع) میخوانیم «لافتی الا علی» که ایشان هم یک جوانمرد است.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: انسان همیشه باید نیاز و وابستگی خودش را به خدای متعال بیان کند، هم دعای عرفه و هم دعای 47 صحیفه سجادیه پر از این گونه مضامین است؛ نفس این که انسان با خدا حرف بزند، چه این که دعا و حاجت انسان برآورده بشود یا خیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با بیان این که عرفان حسینی یعنی انسان نسبت به همه بندگان خدا خیرخواه باشد و خوبی را برای همه عالم بخواهد، گفت: به عنوان نمونه در شرایط فعلی که جهان درگیر یک ویروس منحوس شده است، فرد عارف کسی است که رفع این بیماری را نه از کشور خودش بلکه از تمام جهان از خدا بخواهد.

آیت الله عابدی در ادامه سخنان خود ضمن تقدیر از برگزار کنندگان همایش و شرکت اندیشمندان از 10 کشور جهان خاطرنشان ساخت: جا دارد از فرمایشات نورانی حضرت آیت الله جوادی آملی تقدیر و تشکر داشته باشیم که نکات مهمی را مطرح کردند.

 

 

 

منشأ شور و عشق عاشورایی همان ذات مقدس الهی است

 

بنابراین گزارش، حجت الاسلام «فضیل ریال الجزایری» در همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» در تبیین موضوع عشق الهی در نهضت حسینی اظهار داشت: این مسأله در دو محور قابل بحث است؛  1-اصل و اساس عشق  2- چگونگی تجلی این عشق در نهضت کربلا ارائه.

استاد حوزه علمیه افزود: همان گونه که امام (ع) می فرماید{ الیس الدین الا الحب}..آیا دین چیزی غیر از حب و دوستی است؟ پس محور وجود بر پایه عشق است و نهضت عاشورا از ابتدا تا انتهایش چیزی غیر از عشق و محبت نیست و سوال اصلی این است که منبع این عشق چیست و این عشق چگونه تجلی پیدا کرد و ثمره بخشید؟

وی با بیان این که منشا این عشق همان ذات مقدس الهی است، گفت: خدایی که بی نیاز از بندگان است و کمالاتش عین ذات اوست پس در حرکت به سوی کمال نیست چرا که او کمال مطلق است و آغاز و سرانجام به سوی اوست، «إن الی ربکم المنتهی..»؛ پس کمالات او عینی و حاضر است و این عینی بودن و حضور باعث می شود که عشق ذاتی و الهی منبعی برای هر عشق دیگر باشد و این همان اصل و اساس عشق است که منبع هر رحمت و خیری است.

حجت الاسلام الجزایری بیان داشت: کسی که زندگی اش به دور از خدا است نمی تواند این عشق را در ظرفیت وجودی خود دارا باشد و نمی تواند این عشق را در خود جای دهد؛ اراده الهی بر آن واقع شد که انسان با این عشق کامل شود و تکاملش در گرو این عشق  باشد و شاید حکمت از هبوط انسان به دنیا همین اکتساب عشق از طریق کمالات باشد به گونه ای که انسان با تلاش خود این کمال و زیبایی را فرابگیرد تا به عشق الهی برسد و به این صورت به ارزش ذات الهی واقف گردد و به این خاطر است که می بینیم زندگی انسان همراه با بلا و امتحان است و انسان دائما درحال تلاش وکوشش است پس منبع عشق، ذات اقدس باری تعالی است.

وی اضافه کرد: سوال بعدی این است که چه چیزی در نهضت حسینی به وقوع پیوست؟ امام حسین(ع) مرتبه ای از کمال را محقق نمود که این مرتبه ولایت نام دارد، پس ایشان به اعلی مرتبه ولایت ارتقا یافت چرا که در قرآن ذکر شده «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا» بنابراین اکمال دین در گرو ولایت است و نعمت ولایت بزرگترین نعمت می باشد.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر این که امام نه تنها خود در این مرتبه صعود نمود بلکه این عشق را به دیگران از اصحاب و یارانش هدیه کرد، تصریح کرد: قطعا  بدون امام نمی توان به این مرتبه رسید، پس ولایت همان قرب الهی و بالاترین درجه است و امام این عشق را به یاران خود عطا نمود و آینه ی تجلی کمال الهی شد و اصحابش این جمال و بهاء الهی را در آینه ی وجودی امام حسین(ع) نظاره کردند.

وی با بیان این که امام حسین(ع) یاران خود را به بالاترین درجه الهی رساند، گفت: به گونه ای که جایگاهشان در بهشت را به آنان نشان داد و این همان فلسفه عشق است ، امام فانی در عشق الهی شد و این عشق را به دیگران عطا نمود و از این هم بالاتر ، جلوه ی این عشق در مرحله ای است که ایشان  حتی بر دشمنان خود گریست و این همان تجلی رحمت الهی است همچنان که سیره جدشان رسول خدا (ص) این گونه بود و در فتح مکه همه را بخشید و فرمود:( انتم الطلقاء...).

 

دعای عرفه آموزش رازگویی، نیازگویی و دائره المعارف شناخت خدا است

حجت الاسلام «سعید رحیمیان» در همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» که از سوی بنیاد بین المللی اربعین در مجمع وارث الانبیاء قم برگزار و به صورت زنده نیز از شبکه های مجازی پخش شد، در تبیین و تحلیل ساختاری از دعای عرفه اظهار داشت: هدف این تحلیل کشف شبکه معنایی موجود در متن است.

عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه شیراز بیان داشت: مثلا ساختار روایی و استدلالی در متن دعای عرفه وجود دارد یا راه هایی ذکر شده است که قابل توجه است، مثلا از عنوان یک سوره یا متن الهام گرفته می‌شود یا گاهی از ابتدا و انتهای یک متن و گونه های دیگر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: انسان هم باید شاکر نعمت های الهی باشد و هم اعتراف به گناهان و خطاها داشته باشد، از این رو یکی مبتنی بر معرفت و دیگری مبتنی بر اعتراف است.

حجت الاسلام رحیمیان با بیان این که در دعای عرفه  هر دو را مشاهده می کنیم، یادآور شد: قبل از بیان معنای عرفان و معرفت، خودمفهوم دعا نیز باید بیان شود؛ دعا صرفا به معنای حاجت خواستن نیست بلکه هم شامل رازگویی و هم شامل نیاز گویی می‌شود، همچنانکه در باب تعلیم آداب دعا گفته اند که دعا را با ستایش خداوند و سپاس نعمت های او شروع کنیم  و سپس به گناهان خود اعتراف کنیم که این همان توبه و رازگویی است و سپس نوبت به نیاز گویی می رسد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به آیه «و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» خاطرنشان ساخت: هدف نهایی خلقت انسان، عبادت است که در این صورت هدف خود عبادت چیست؟ رسیدن به یقین هدف اصلی است که خودش مراتبی دارد بنابراین بین عبادت و معرفت نیز رابطه تنگانگی وجود دارد.

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: در دعاهایی که می خوانیم از جمله دعای عرفه بارها از بیان اسماءالهی و نعمت های ظاهری و باطنی و اعتراف به نقصان و گناهان بیان می‌شود، اما مسأله جالب در دعای عرفه آن است که چند صفحه نخستین آن مربوط به رازگویی است و وقتی رازگویی تمام می‌شود نوبت به نیازگویی می رسد.

وی بیان داشت: اصلا شما ببینید دعای عرفه با چه فرازهایی شروع می‌شود که همگی بیان نعمت های خدا و رازگویی است، آنجا که می خوانیم: « الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى لَيْسَ لِقَضائِهِ دافِعٌ ، وَلَا لِعَطائِهِ مانِعٌ ، وَلَا كَصُنْعِهِ صُنْعُ صانِعٍ ، وَهُوَ الْجَوادُ الْواسِعُ ، فَطَرَ أَجْناسَ الْبَدائِعِ ، وَأَتْقَنَ بِحِكْمَتِهِ الصَّنائِعَ ، لَا تَخْفىٰ عَلَيْهِ الطَّلائِعُ ، وَلَا تَضِيعُ عِنْدَهُ الْوَدائِعُ ، جازِى كُلِّ صانِعٍ» اما مسأله مهم دیگر آن است که وقتی وارد نیازگویی می‌شود ابتدا نیازمعنوی را مطرح می‌کند.

این پژوهشگر عرفان اسلامی با تأکید بر این که خود خدا و معرفت او از سوی امام حسین(ع) در دعای عرفه مطرح شده است، خاطرنشان ساخت: ایشان در مقام تعلیم هستند که مهمترین نیاز ما معرفت است و لذا در جای جای دعای عرفه به این مسأله اشاره می‌کنند و اصلا دعای عرفه دعای شناخت حقیقت خداست.

حجت الاسلام رحیمیان در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: سپاسگذاری و شکر گذاری متفرع بر استفاده از نعمت های دیگر است از این رو شکر نعمت های خدا قابل انجام نیست، یعنی وقتی ما می خواهیم سپاس یک نعمت را به جای بیاوریم متفرع است بر استفاده از نعمت های دیگری که خود آنها نیز شکری واجب دارند؛ این مسأله هم در دعای عرفه اشاره شده است.

وی با بیان این که توسل به اسماءالهی نیز در این دعا مشاهده می‌شود، یادآور شد: حضرت سیدالشهدا(ع) بعد به نسبت های متقابل بین انسان و خدا می پردازند، در ادامه ذکر یونسیه را مطرح کرده و به موارد ایجابی تعمیم می دهند و در نهایت نیز عرض حال خودشان را بیان می‌کنند.

 

 

امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) تجسم اسماء حسنی الهی هستند

بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «بهرام دلیر نقده ای» در همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» با بیان این که امام حسین(ع) عبد کامل خدا است، گفت: خود امام حسین(ع) در دعای عرفه و فرزندش امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه به زیبایی معنای عرفان را بیان کرده اند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه با بیان این که امام حسین(ع) در دعای عرفه خدا را محیط و عالم را محاط مطرح می‌کند، عنوان کرد: ما عالمی بدون حضور حضرت حق نداریم و تمام عالم صنع و فعل حضرت حق است.

وی بیان داشت: دعای عرفه امام حسین(ع) خیلی زیبا این بحث را منعکس می‌کند، امام راحل هم متأثر از بحث های ادعیه نظیر دعای عرفه و دعای سحر که شرح جامعی برای اسماء حسنی حق است به این مسأله اشاره کرده اند و البته در ادبیات منظوم عرفانی نیز این مضامین نمود ویژه ای دارد.

حجت الاسلام دلیر با اشاره به این که در این ادعیه در حقیقت ادله توحید مثل ضد نداشتن یا مثل نداشتن خداوند به زبان عرفانی آمده است، تصریح کرد: از این رو زبان عرفانی در سفره ادبیات اهل بیت(ع) نشسته است و این طور نبوده که آنها از این زبان فاصله گرفته باشند.

حجت الاسلام دلیر بیان داشت: اسماءالله بحث های مفصلی دارد، از جمله این که اسماء الهی توقیفیه هستند و اسم اعظم و امثال آن که باید روی همه آنها دقت شود به همین دلیل از اسماء حسنی الهی فقط به قرائت و تلاوت بسنده نکنیم به هوش باشیم که تمام این اسماء پیامی دارد؛ به عنوان مثال وقتی در دعا می خوانیم: «یا غفار الذنوب!» حال خدایی که بخشنده است بنده بخشنده را هم دوست دارد مگر می‌شود عبدالله بود و دلی سرشار از کینه و حقد و حسد داشت یا وقتی می گوییم خدا تواب است از این رو بنده عذر پذیر را دوست دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در بحث اسماءالله هر اسمی که می شنویم تأمل کنیم که من متعلق به این اسم باشم، دوم متحقق به اسم هم باشم همچنانکه امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) تجسم اسماء حسنی الهی هستند و کاش روزی برسد دست گدایی در علوم انسانی به اسماء حسنی الهی دراز کنیم.

پژوهشگر عرفان و اخلاق اسلامی با بیان این که مدیریت اسمائی مدیریت خلاق است، یادآور شد: این نوع مدیریت همراه با دانایی و توانایی است، از این رو در دعای عرفه وقتی اسماء حسنی را اصطیاد کنیم می توانیم کلی از آنها استفاده ببریم و همچون اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) خودمان را با آن اسماء بسنجیم و به صفات الهی مزین شویم.

 

 

هدف برگزاری همایش عرفان و حماسه حسینی شناخت عرفان ناب اسلامی است

حجت الاسلام والمسلمین «سید جواد مظلومی» در همایش بین المللی «عرفان و حماسه حسینی» با بیان این که ماجرای عاشورا یک ماجرای عرفانی است، گفت: هرچند عاشورا جنگ و کشتن و کشته شدن است ولی وقتی به بافت اصلی  آن نگاه می کنید می بینید، همگی معنویت است.

دبیر علمی همایش عرفان و حماسه حسینی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: این نگاه که انسان همه نعمت ها را مستند به وجود الهی بداند تبلور حقیقی عرفان است و سعادتمندیم این همایش در راستای شناخت عرفان و حماسه حسینی به همت بنیاد بین المللی اربعین و حمایت وارث الانبیاء برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نشر معارف نورانی اهل بیت(ع) به عنوان یکی از اهداف اصلی این همایش خاطرنشان کرد: آشنایی با آموزه های عرفانی دعای عرفه، ایجاد روحیه شیدایی و عشق و شور در پیروان اهل بیت(ع) و صفا دادن به نفس و مستحکم کردن رابطه قلبی با خدا از دیگر اهداف این نشست است.

حجت الاسلام والمسلمین مظلومی با بیان این که ما در این همایش به دنبال شناخت عرفان ناب اسلامی هستیم، گفت: این همایش در شش کمیته تخصصی برگزار می‌شود و سخنروان و اندیشمنان به شش زبان از 10 کشور جهان ارائه سخن خواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین مظلومی در ادامه سخنان عنوان کرد: ایران، عراق، پاکستان، هندوستان، کنبا، آمریکا، انگلستان، کانادا و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که اندیشمندان آنها در این همایش شرکت دارند و این سخنرانی ها در جلسات پی در پی بر روی شبکه های اینترنتی و ماهواره ای پخش می‌شود.

وی یادآور شد: امیدواریم همه بر سر سفره و خان نعمت معارف حقیقی اهل بیت(ع) که در حرکت امام حسین(ع) تجلی پیدا کرده و به عرصه عینیت درآمده است و برای ما هم مشهود است بهره مند باشیم و توفیق داشته باشیم در این عرصه ای که حاصل گفت و شنود اندیشمندان از اقصی نقاط عالم است بهره بیشتری از آشنایی با این معارف برداریم.

 

در این همایش پیام آیت‌الله العظمی جوادی آملی قرائت شد. ایشان در پیامی به همایش حماسه و عرفان حسینی بیان کرد که کار عاشورای حسینی این است که قلب را بر عقل مسلط کند و از رهگذر خیال و وهم حس را یاری دهد و دست آن را بگیرد و پا به پا ببرد تا به خیال و وهم برساند در قله عقل بنشاند، بعد پای قلب ذبح و قربانی کند. 

 

مفسر قرآن کریم در پیامی به همایش عرفان و حماسه حسینی تأکید کرد: حسین بن علی(ع) آنچه را که با قلب خودش یافت که عرش رحمان بود، در قالب علوم عقلی و معارف عقلی خطاب‌ها و خطبه‌ها و نامه‌ها و پیام‌ها و گفتمان بیان کرد و از مرحله عقل به مرحله خیال آورد.

متن کامل این پیام در خبری مجزا در گروه اندیشه منتشر شده است.

 

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: همایش عرفان و حماسه حسینی حجت الاسلام عابدی همایش عرفان و حماسه حسینی بنیاد بین المللی اربعین همایش بین المللی امام حسین ع وارث الانبیاء صحیفه سجادیه دعای عرفه حجت الاسلام دعای عرفه استاد حوزه یادآور شد اهل بیت ع آیت الله انسان هم نعمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۶۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان برگزاری هفتمین اشکوره فرهنگی هنری حسینی در آمل

ایسنا/مازندران رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی از برگزاری هفتمین دوره این اشکواره نیمه نخست شهریورماه سال جاری به میزبانی شهرستان آمل خبر داد.

حسین جوادی در گفت‌وگو با خبرنگارایسنا گفت، هفتمین دوره این اشکواره در شش بخش «رسانه، تئاترخیابانی، عکس، شعر و داستان کوتاه و بخش کودک و نوجوان» در بازه زمانی روزهای یکم تا ۱۵ شهریور برگزارمی‌شود.

وی افزود: در بخش نوجوان اشکواره فرهنگی هنری حسینی در چهار بخش سرود گروهی، قصه گویی و نقالی، شعرخوانی و خاطره گویی و روایت گری برگزار خواهد شد.

جوادی اضافه کرد، برای هم افزایی بیشتر برای برگزاری هفتمین دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی، جلسه‌ای مدیران اجرایی و دبیران اشکواره در دبیرخانه این اشکواره در آمل برگزار شد.

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی، با بیان اینکه امسال برای نخستین بار رویکرد این اشکواره با محوریت شهدای راه قدس خواهد بود، تصریح کرد: با تاکیدات رهبری در خصوص حماسه بزرگ قدس، تصمیم گرفتیم محوریت این اشکواره را در کنار قیام امام حسین (ع)، شهدای راه قدس نیز باشد تا از زبان هنر به این جریان نیز پرداخته شود.

جوادی، همچنین به استقبال بالای علاقمندان استان‌های مختلف و حتی خارج از کشور به ۶ دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی در شهرستان آمل اشاره و ابراز امیداوری کرد: خوشبختانه در ۶ دوره برگزاری اشکواره، اتفاقات خوبی افتاد و شاهد پربار شدن این کار فرهنگی بودیم و این باعث می‌شود تلاشمان را بیش از پیش برای بهتر شدن انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، در ششمین اشکواره ملی فرهنگی هنری حسینی طی روزهای ۱۶ تا ۲۸ شهریور در شهرستان آمل برگزار شد.

برای ششمین دوره این اشکواره، حدود ۱۳۰۰ هنرمند و فعال فرهنگی از کشورهای ایران، ترکیه، سوریه، افغانستان و عراق با حدود ۳۳۰۰ اثر در ۶ بخش رسانه، تئاتر خیابانی، عکس، شعر، کودک و نوجوان و داستان با موضوع امام حسین(ع) و مدافعان حرم به دبیرخانه این اشکواره در شهرستان آمل ارسال کرده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای بیانیه دادند
  • سوم خرداد نماد سرافرازی ملت ایران است
  • اجرای ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مازندران
  • امروزه ریشه های شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران مستحکم تر شده است
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • ۱۱ شب جشن و شادمانی رضوی کاشانی‌ها با «آه و آهو»
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • اعلام زمان برگزاری هفتمین اشکوره فرهنگی هنری حسینی در آمل