Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، مراسم باشکوه قرائت دعای پر فیض عرفه در کربلای ایران و قبله تهران، آستان مقدّس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السّلام، برگزار شد.

این مراسم معنوی امروز شنبه ، از ساعت ۱۵ در مصلای امام علی(ع)، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط حاج محمدرضا پورزرگری آغاز و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر تولیت آستان مقدس و با حضور زائرانی از کشورهای مسلمان ادامه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دعای عرفه با نوای حاج احمد زین العابدین فرد قرائت شد و حاج حامد رضوانفر در پایان بخش این مراسم مدیحه سرایی کرد.

زائران و عاشقان خاندان نبوت علیهم السلام به شوق ثواب زیارت حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در کربلای معلی، در روز عرفه در جوار مرقد نورانی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام به قرائت دعای روحبخش عرفه پرداخته و با خدای خویش راز و نیاز کردند.

تولیت و خادمان آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام میزبان زائران و ارادتمندان به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السّلام در این مراسم نورانی بودند.

دعای عرفه امام حسین(ع) دعایی است که سیدالشهدا در روز عرفه (۹ ذی‌الحجه) در صحرای عرفات خوانده است. منابع، درباره سال قرائت این دعا، مطلبی ذکر نکرده‌اند؛ اما محققان این دعا را مربوط به آخرین حج امام حسین(ع) نمی‌دانند؛ زیرا امام در سفر حجی که قبل از واقعه کربلا بود، در عرفات توقف نداشت.

شیعیان این دعا را در روز عرفه در صحرای عرفات و دیگر مناطق دیگر جهان می‌خوانند. این دعا، در بردارنده آموزه‌های عرفانی و عقیدتی ازجمله شناخت خداوند و بیان صفات الهی، یادآوری نعمت‌های بیکران الهی بر انسان و حمد و سپاس خداوند بر آن‌ها، تضرع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان و توبه، درخواست حوایج، و پاداش اخروی و... اشاره دارد.

عالمان و محدثان شیعه با توجه به محتوای دعا، آن را از امام حسین(ع) دانسته‎‌اند. این دعا به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

برخی گفته‌اند امام در بیست‌وپنج سفری که به حج داشته در هر سفر در روز عرفه دعای جدیدی خوانده است. امام حسین(ع) در ذی‌الحجه سال ۶۰ قمری که به مکه رفت، در بین اعمال حج متوجه توطئه عوامل یزید شد، از این‌رو حج را به عمره تبدیل کرد و سپس طواف خانه و سعی صفا و مروه را به جا آورد و به سمت کوفه حرکت کرد.

دعای عرفه در بردارنده آموزه‌های عرفانی و عقیدتی است. بِشر و بشیر فرزندان غالب اسدی نقل کرده‌اند که: در آخرین ساعات روز عرفه در عرفات، امام حسین(ع) با جمعی از خاندان، فرزندان و شیعیان از چادر بیرون آمدند و با نهایت خضوع و خشوع در طرف چپ کوه ایستادند و روی را به طرف کعبه گردانیده دست‌ها را تا مقابل رو برداشتند و این دعا را خواندند. در روایت کفعمی دعای عرفه با جمله زیر پایان یافته است:لا اله الا انت وحدک لا شریک لک لک الملک و لک الحمد و انت علی کل شیء قدیر. یا رب، یارب یا رب.

اما به نقل از سید ابن طاووس در اقبال الاعمال، دعای عرفه پس از آن با فقرات زیر ادامه می‌یابد:الهی انا الفقیر فی غنای فکیف لا اکون فقیرا فی فقری. خاتمه دعا چنین است: و انت الرقیب الحاضر انک علی کل شیء قدیر و الحمدلله وحده.

برچسب‌ها شهرستان ری دعای عرفه امامزاده شاه عبدالعظیم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرستان ری دعای عرفه امامزاده شاه عبدالعظیم شهرستان ری دعای عرفه امامزاده شاه عبدالعظیم عبدالعظیم حسنی حضرت عبدالعظیم علیه السلام امام حسین ع آستان مقدس دعای عرفه روز عرفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۸۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهکیلویه و بویراحمد، در آستانه برگزاری کنگره ملی شهدای استان و اجلاسیه شهدای شهرستان لنده، یادواره آبروی محله روحانی مفقودالاثر شهید سید رمضان سیروس شهید شاخص سال ۱۴۰۳ در لنده باحضور اقشار مختلف مردم و مسئولان در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار شد.
فرمانده سپاه ناحیه لنده با اشاره به نقش روحانیون در دفاع مقدس و بعد از آن گفت: روحانیون از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره نقش راهبری جامعه را برعهده داشته و دارند که نقش بارز روحانیون در روشنگری جامعه در خصوص مسائل مختلف همواره آشکار است و در دفاع مقدس نیز حضور آنان قوت قلبی بود برای همه رزمندگان و بر اساس آمار بیش از ۳ هزار روحانی شهید در دوران دفاع مقدس و بعد از آن تقدیم انقلاب اسلامی شده است.
سرهنگ پاسدار روح الله ویسی افزود: شهید والامقام سید رمضان سیروس تنها شهید روحانی شهرستان لنده است که به‌واسطه ابعاد شخصیتی ممتاز در حوزه اخلاق، مسائل دینی و اعتقادی که این شهید والامقام داشتند به‌عنوان شهید شاخص سال ۱۴۰۳ شهرستان لنده انتخاب شدند.
در ادامه نیز امام‌جمعه بخش سوق با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان به‌خصوص شهدای روحانی گفت: امنیت و آسایش امروز را مرهون خون شهدا هستیم، چرا که با وجود این‌همه مشکلات اقتصادی مردم پای آرمان‌های امام و رهبری و شهدا ماندند که این نشان از ایمان و اعتقاد آنان دارد.
حجت‌الاسلام و المسلمین کیانی اصل گفت: یکی از مهم‌ترین توصیه‌های شهیدان بحث حضور در نماز جماعات و مساجد بود که این مهم متاسفانه امروزه به‌واسطه عملیات جنگ ترکیبی دشمنان کم‌رنگ‌تر شده است که باید همه ما نسبت به وصیت‌نامه شهیدان دغدغه داشته باشیم.
امام‌جمعه بخش سوق گفت: هدف اصلی دشمن در ناتوی فرهنگی خود، جوانان و نوجوانان هستند که می‌خواهند با ترویج فرهنگ منحط غربی آنها را به گمراهی بکشانند.
وی افزود: امیدواریم خداوند به همه ما توفیق دهد تا بتوانیم برای کنگره شهدای استان و اجلاسیه شهدای شهرستان‌ها سنگ تمام بگذاریم و عطر و بوی فرهنگ و تفکر شهیدان را در سراسر استان جاری و ساری کنیم و در مسیر شهدا گام برداریم.
لازم به ذکر است، این برنامه به همت کمیته روحانیون و طلاب اجلاسیه شهدای شهرستان لنده و حوزه مقاومت بسیج ولی عصر(عج) وناحیه مقاومت بسیج شهرستان لنده با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی از جمله دکلمه و مداحی برگزار شد

دیگر خبرها

  • برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده
  • امتداد «زیارت» با تدارک ۳۸۰ برنامه / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت ۱۴۰۳
  • امتداد «زیارت» با تدارک 380 برنامه در دهه کرامت / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت 1403
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) برگزار می‌شود
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی